top of page

A Microsoft Bemutatta az Új Hololens 2-t!

Négy napja Barcelonában a Microsoft bemutatta a HoloLens 2. verzióját, ami kétszer nagyobb látószöget ígér az első verzióhoz képest. Ez nagyjából 70 foknak felel meg.A Microsoft az első generációs modellen gyűjtött tapasztalatok alapján átalakította az eszközzel való interakciót is, így a HoloLens 2-nél már egyfajta ösztönös modellre építenek, így a felhasználónak egyszerűbb lesz a munkavégzés. Emellett jön egy új szoftvercsomag, név szerint a Dynamics 365 Guides for HoloLens 2, ami lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy dokumentálják az eszköz iparágon belüli felhasználását, így az új dolgozók hamarabb megtanulhatják a működését.


A Microsoft több, mint kétszeresére növelte a látómezőt a HoloLens 2-ben, miközben a látási fokonként 47 PPD (pixel/szög) holografikus sűrűséget tartott fenn. Ahogy a Wired leírta, ez lényegében azt jelenti, hogy a HoloLens 2 két 2K-s televíziónak megfelelő kijelző minőséggel rendelkezik.Fontos szempont volt a fejlesztésnél még a kényelem kérdése is. Ezt a kialakítással (például a felhajtható kijelzővel) és a kézvezérlés pontosabb követésével oldották meg. Ezen kívül a szemkövetés rendszer alapvető része a terméknek.


A Microsoft továbbra is a nagyvállalatokat célozza meg a termékkel a hatékonyabb oktatás és a távsegítségből adódó lehetőségek miatt.

Forrás: VrHír és Prohardver

Comments


Kövessen minket Facebook és LinkedIn oldalunkon!

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page