top of page

Elkezdődött az Apple AR/VR sisakjának a gyártása

Évek óta keringenek pletykák arról, hogy az Apple is belép a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) határmezsgyéjére egy saját szemüveggel vagy sisakkal. Az Apple eredetileg júniusra, a WWDC környékére tervezte a headset bemutatását, de a fejlesztési problémákról szóló legutóbbi jelentések kétségbe vonják ezt az ütemezést, és arra utalnak, hogy a 2023-as megjelenés valószínűbb lehet.


Az Ars Technicán olvasható hír szerint a kütyü fejlesztése már nem a prototípus-fázisban van, hanem az úgynevezett mérnöki validáció és tesztelés második szakaszába (EV2) lépett. A cikk emlékeztet rá, hogy az Apple termékek megszületésének a rendje szerint ezután következik a formaterv, majd a tényleges gyártás ellenőrzése, amit a tömegtermelés követ.


A cég feltehetőleg egy önállóan működő, vagyis nem állandóan a számítógépünkhöz vagy a telefonunkhoz kötött, sisakszerű eszközzel fog debütálni a szektorban, amit valószínűleg a jelenlegi leggyorsabb, M1 Pro vagy M1 Max chipjük hajt. Az is sejthető, hogy nem rögtön a végfelhasználóknak szánják a termékük első verzióját. Erre utalhat a háromezer dollár környékére saccolt ár, ami itthon jóval egymillió forint fölött állhat meg, illetve az is, hogy az Apple-nek először a fejlesztői közösségét kell meggyőznie arról, hogy érdemes AR-VR alkalmazásokat fejlesztenie. A konkurens Meta olyan agresszíven kezdte el felvásárolni a területen működő startupokat, hogy még az is felmerült, hogy versenyellenes a magatartása. Érthető, hogy Zuckerbergék sietnek, hiszen minél hamarabb demonstrálniuk kell, hogy a metaverzum nem egy távoli álom, hanem a közeljövőben testet öltő elképzelés.


Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az Apple egyszer csak belép az AR-VR piacra, hiszen maga a vezérigazgató, Tim Cook olyan sokszor beszélt arról, hogy mennyire fontos szerintük a kiterjesztett valóság, hogy a gyűjtésnek külön cikket szentelt a The Verge. Az azonban, hogy valóban idén ősszel láthatjuk-e az első ilyen terméküket, még mindig kérdéses: Mark Gurman és Ming-Csi Kuo, a két legismertebb Apple-elemző is tévedhetnek, ahogyan az ellátási láncot most vizsgáló DigiTimes is. Hogy mekkorát, az csak akkor fog kiderülni, amikor végre meglátjuk Tim Cook kezében vagy fején az eszközt.


Szükség esetén segítséget nyújtunk

További információkért keressen minket weboldalunkon szereplő elérhetőségeinken, ahol kérdéseket tehet fel, ha esetleg problémákba ütközik. Keressen minket bizalommal!


Hasonló tartalmakért kövessen minket Facebook, illetve LinkedIn oldalainkon, valamint iratkozzon fel Youtube csatornánkra!

(Forrás: Rakéta)

留言


Kövessen minket Facebook és LinkedIn oldalunkon!

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page